Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   24 januari 2019
 
Hoe houdt de AFM toezicht in 2019? Dit zijn de 7 speerpunten
In de Agenda 2019 gaan we onder andere in op politieke onzekerheid (met name brexit) en de risico's van de toenemende digitalisering van financiële dienstverlening. Ook hebben we aandacht voor witwassen en de aanpak van verkoop van niet-passende producten aan consumenten. Weten welke speerpunten er nog meer zijn? Ga naar de Agenda 2019 en je weet het. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda 2019
 
Verplichte waarschuwing voor beleggen in vakantiewoningen buiten AFM-toezicht
Belangstelling om te investeren in een vakantiehuis? In reclame-uitingen voor beleggen in recreatief vastgoed zoals vakantiewoningen, moet de waarschuwingszin staan: ‘Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit’. Als de deze vrijstellingsvermelding niet juist is opgenomen, is er sprake van een illegale aanbieding. Lees ons persbericht via lees meer.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM en DNB willen meer regels voor crypto's
Dit hebben we laten weten in ons persbericht van 18 januari. Crypto’s zijn ontwikkeld als alternatieve munteenheden, maar werken in de praktijk niet zo. De AFM heeft meerdere malen gewaarschuwd voor de hype rondom crypto’s. Investeerders kunnen hun volledige inleg verliezen. Wat moet je meer weten over crypto's en wat zijn de risico's? Je leest het op onze cryptopagina.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
webpagina over crypto's
 
Wat doet de AFM met jouw klacht of melding?
Met jouw melding lever je een belangrijke bijdrage aan het toezicht. Het Meldpunt stuurt de meldingen door aan het Signalenteam die iedere melding goed bekijkt. Soms neemt de AFM een maatregel. Dit en wat er nog meer gebeurt met jouw melding lees je op de website. 
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Wat kun je zelf doen met je klacht?
De AFM ontvangt uw klacht of melding graag maar kan helaas niet bemiddelen. Je kunt zelf aan de slag om je klacht op te lossen. Hoe? Dat lees je op de website waar de klachtenprocedure in 3 stappen wordt uitgelegd. Ook geeft de AFM tips over het schrijven van een klachtenbrief.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin