Nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   27 september 2018
Onderzoek AFM naar keuzevrijheid pensioendeelnemers biedt inzichten voor discussie over pensioenstelsel
Pensioendeelnemers met keuzevrijheid over hun premie-inleg nemen niet altijd financieel verstandige beslissingen. Zorgvuldige keuzebegeleiding en doelgroepbepaling zijn daarom belangrijk bij het aanbieden van keuzevrijheid. Dat constateert de AFM op basis van nieuw onderzoek. Met het onderzoek wil de AFM een objectieve bijdrage leveren aan de discussie over een nieuw pensioenstelsel.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM Klantbelang Dashboard 2018: Verzekeraars voldoende voorbereid op IDD
Verzekeraars zijn over het algemeen goed voorbereid op de nieuwe Europese richtlijn voor verzekeringsdistributie. Dat blijkt uit onderzoek van de AFM in het ‘Klantbelang Dashboard’. De Insurance Distribution Directive (IDD) treedt op 1 oktober 2018 in werking. De AFM ziet nog wel ruimte voor verbeteringen, vooral op het gebied van samenwerking met intermediairs. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
IDD ook van toepassing op gevolmachtigd agenten
Marktpartijen moeten per 1 oktober 2018 voldoen aan de IDD, de Europese richtlijn voor verzekeringsdistributie. Deze richtlijn is ook van toepassing op gevolmachtigd agenten: zij kunnen enerzijds verzekeringsproducten ontwikkelen en anderzijds producten distribueren. In beide gevallen is de IDD op hen van toepassing.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Voldoet u aan de Wwft-verplichtingen? Lees de brochure
Twee derde van de financiële dienstverleners die onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vallen heeft zich voorbereid op de herziening van deze wet. Bemiddelaars in levensverzekeringen moeten voldoen aan de regels van de Wwft. In een nieuwe brochure geeft de AFM handvatten om invulling te geven aan deze verantwoordelijkheid.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Toetsrente hypotheken voor vierde kwartaal 5%
De AFM heeft de toetsrente voor het vierde kwartaal van 2018 vastgesteld op 5%. Elk kwartaal bepaalt de AFM de toetsrente voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan tien jaar. Voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan tien jaar moet worden gerekend met een toetsrente om te bepalen of een hypotheek verantwoord is.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Nieuwsoverzichten
Alle nieuwsberichten
Accountantsorganisaties
Adviseurs en bemiddelaars
Banken en verzekeraars
Beleggingsondernemingen
Beleggingsinstellingen / AIFM
Crowdfundingplatformen
Effectenuitgevende ondernemingen
Handels- en afwikkelplatformen
Pensioenuitvoerders
 
Nieuwsbriefabonnement wijzigen
Deze nieuwsbrief is samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt deze voorkeuren zelf aanpassen.
Gegevens wijzigen
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin